Блог
грн
15000
грн

Сума кредиту грн
Відсотки
грн
Всього до сплати грн
Дата сплати

Ви знали? Ви можете подовжити Ваш кредит на 14 та 30 днів.

Для кого призначені кредитні канікули?

Фінансові труднощі можуть виникнути у будь-якої людини, але це особливо відчутно, коли ви взяли довгостроковий кредит. У такому випадку, щоб не зіпсувати кредитну історію, найкраще оформити кредитні канікули. В Україні на законодавчому рівні передбачено обов'язкове надання відстрочок військовослужбовцям і мобілізованим громадянам, а ось клієнтам, які потрапили в складну ситуацію, необхідно надати документ про неможливість виплат. Це може бути виписка з медичної картки або трудова книжка із записом про звільнення.

За необхідності знайти кошти для оплати тільки одного платежу рекомендуємо звернутися в компанію «Укрпозика». У МФО ви зможете взяти кредит на короткий строк, необхідний для вирішення проблем з надходженням грошей.

Кредитні канікули: що це таке?

Кредитні канікули – це відстрочка платежів по кредиту, взятого в банку на довгостроковій основі (наприклад, для покупки авто або квартири). Така відстрочка завжди узгоджується з банком-кредитором, де був оформлений кредит. Якщо клієнт перед цим справно оплачував всі щомісячні платежі, то таку відстрочку отримати просто, оскільки банки найчастіше ставляться з розумінням до сумлінних клієнтів.

Для оформлення кредитних канікул у звичайної позичальника повинен бути вагомий привід, просто так їх не оформлять. Які причини можна використовувати для оформлення кредитних канікул? Це може бути: хвороба близького родича або самого позичальника, втрата роботи (скорочення кадрів, закриття організації і т. д.). Згідно із законодавством України на законних підставах оформляти кредитні канікули можуть тільки військовослужбовці, іншим банк має право відмовити.

Слід пам'ятати, що оформлення кредитних канікул можливе тільки на певних умовах, які банки ставлять перед своїми позичальниками. З таблиці видно, що для різних категорій населення умови відрізняються.

Умови кредитних канікул для звичайних клієнтів (одне на вибір банку)

Умови кредитних канікул для військовослужбовців, мобілізованих і жителів АТО

• сума боргу може бути збільшена після закінчення кредитних канікул на 15%;

• на період відстрочки не йде виплата основної частини кредиту, але виплачуються відсотки;

• банк може стягувати один платіж перед кредитними канікулами, який є платою за його використання;

• борг можна реструктуризувати, після чого сам кредит буде збільшений за тривалістю, але суми щомісячних платежів стануть менше;

·       в певних випадках умови обговорюються індивідуально.

• кредитні канікули надаються на законних підставах;

• для цієї категорії населення передбачені різні програми і пропозиції, згідно з якими легко погасити борг;

• військовослужбовцям списуються нараховані штрафи за прострочені платежі, по можливості пропонується реструктуризація боргу.

 

Процес отримання відстрочки кредитних канікул

Як отримати кредитні канікули, і які документи для цього знадобляться? Це питання цікавить багатьох, хто зважився оформити відстрочку. Для початку, клієнт повинен звернутися в той же банківську установу, де він брав кредит. Далі необхідно заповнити заяву на бланку компанії. Також необхідні такі документи:

  • паспорт України;
  •  - ідентифікаційний код;
  •  - військовий квиток, якщо позичальником є військовослужбовець;
  •  - документ, який підтверджує, що відстрочка необхідна.

Декотрі банки можуть зажадати додаткову документацію. Рішення по кредитних канікулах приймається відразу або після закінчення декількох днів. В результаті складається договір або додається бланк до старого.

За необхідності тільки закрити щомісячний платіж, якщо затримали зарплату або пересунули терміни виплат гонорару, найкраще звернутися у мікрофінансову компанію Ukrpozyka. Тут найкращі умови отримання мікропозик!

 

Читачів також цікавить:

Оцінка статті: 4,6/5

Проголосувало 344 людини.